MVC DS 1 – Move4U DS 2

Deze week stond de streekderby op het programma voor dames 1. 

Op basis van de ranglijst een gelopen race, want de Vlaardingse dames staan op de laatste plaats met nog maar 3 gewonnen sets het gehele seizoen. 

Helaas moest MVC een tegenslag incasseren in aanloop naar de wedstrijd, doordat een speelster is afgehaakt met een hardnekkige blessure.

Vaste invaller Veronique werd weer bereid gevonden ook deze week mee te doen, zodat er begonnen kon worden aan de wedstrijd met 6 dames.

Al snel werd het krachtsverschil tussen de beide ploegen duidelijk. MVC kwam snel op een comfortabele voorsprong en gaf deze, ondanks een paar slordige foutjes, niet meer weg. 25-17

De tweede set was alweer gespeeld (25-4!) voordat iedereen aan de beurt was geweest om te serveren! Vaak scoorde de service direct, maar wanneer de bal terugkwam over het net werd deze vervolgens keurig in drieën gespeeld en met een mooie aanval of prikbal vakkundig op de grond van de tegenstander neergelegd.

Concentratieverlies en 1 goede, keiharde servicebeurt van Move4U, zorgde ervoor dat de derde set aan MVC zijde wat rommelig verliep. Beide time outs waren nodig om weer te herpakken en ook deze set werd toch nog vrij eenvoudig binnengesleept, 25-17.

Ook de 4e set leek een vrij eenvoudige te worden. Al snel stond er weer een ruime voorsprong op het telbord, maar opnieuw was er even sprake van concentratieverlies. Geroutineerd werd echter ook de 4 set met 25-14 winst afgesloten.

En wat hebben we geleerd vandaag? Nou, dat er toch tegenstanders zijn die ouder zijn dan onze oudste speelster, dat wij ook het tempo kunnen opvoeren in plaats van het tempo af te remmen en dat onze servicebeurten soms ook heel moeilijk kunnen zijn! En uiteraard de nieuwe afkorting voor spelverdeelster: spellie 😉

 

MVC HS 2 – BeneVia HS 3

Dit weekend was de tegenstander de nummer laatst van de competitie. Op papier dus een makkelijke tegenstander, want tot nu toe hebben ze nog geen set gewonnen. De aanvang van de wedstrijd is om 16.45,maar om 16.30 is nog lang niet iedereen omgekleed in het veld,waardoor het rustig warmlopen en inspelen eigenlijk niet meer gaat. Marcel had aangegeven last van zijn rug te hebben en wilde liever niet spelen. De opstelling werd aangepast en Johan moest op midden Desondanks begonnen… Lees meer

MVC DS 1 – Move4U DS 2

Deze week stond de streekderby op het programma voor dames 1. 

Op basis van de ranglijst een gelopen race, want de Vlaardingse dames staan op de laatste plaats met nog maar 3 gewonnen sets het gehele seizoen. 

Helaas moest MVC een tegenslag incasseren in aanloop naar de wedstrijd, doordat een speelster is afgehaakt met een hardnekkige blessure.

Vaste invaller Veronique werd weer bereid gevonden ook deze week mee te doen, zodat er begonnen kon worden aan de wedstrijd met 6 dames.… Lees meer

Mini maxi toernooi 2018

Ook dit jaar wordt in de kerstvakantie het gezellige Mini Maxi toernooi georganiseerd.

Een team bestaat uit 2 mini’s en 2 maxi’s. Dus vraag je vader, moeder, oudere broer of zus, opa, oma, oom, tante of iemand anders om samen met jou te komen volleyballen.

Uiteraard mag je ook als 2 Maxi’s een team samenstellen met je zoon, dochter, neef of nicht.

Mocht je nou geen compleet team kunnen vormen, schrijf je dan gewoon in met z’n tweetjes en dan kijken wij of we een team kunnen … Lees meer

Sliedrecht Sport D5 – MVC D1

De dames van MVC staat dit keer een vrijdagavond wedstrijd te wachten. Met zes dames
op weg naar Sliedrecht sport. Hier zullen ze tegen het vijfde damesteam spelen.
De wedstrijd begint om 21.15 en de dames van MVC beginnen goed. Door een aantal
mooie prikballen komen de dames op voorsprong. Ze laten de voorsprong iets slinken
waardoor het nog spannend wordt aan het eind van de set, maar mede door fouten die
aan de andere kant van het net gemaakt worden, pakt MVC de eerste set met 22-25.… Lees meer

MVC DS1 (2-3) DVO DS2

Zaterdag 27 oktober speelde de dames van MVC tegen DVO in de Wethouder Smithal te
Maassluis.

De eerste set wist MVC een aardige voorsprong te creëeren, maar door een goede
servicebeurt van DVO werd deze set nog behoorlijk spannend. Net op het randje wist
MVC deze set binnen te halen met 25-23.

De tweede set ging aardig gelijk op, ondanks de pass die bij MVC niet lekker liep.
Er kwam hierdoor weinig van aanvallen terecht en DVO wist deze set dan ook te
bemachtigen met een stand van 21-25.… Lees meer

MVC DS1 (2-3) – DVO DS2

Zaterdag 27 oktober speelde de dames van MVC tegen DVO in de Wethouder Smithal te Maassluis.

De eerste set wist MVC een aardige voorsprong te creëeren, maar door een goede servicebeurt van DVO werd deze set nog behoorlijk spannend. Net op het randje wist MVC deze set binnen te halen met 25-23.

De tweede set ging aardig gelijk op, ondanks de pass die bij MVC niet lekker liep. Er kwam hierdoor weinig van aanvallen terecht en DVO wist deze set dan ook te bemachtigen met een stand van 21-25.… Lees meer

MVC N5 1 – VCN N5 1, mix Jeugd speelt een spannende wedstrijd!

Zaterdag 13 oktober speelde MVC N5 1 tegen het ervaren team van VCN uit Capelle aan den IJssel.
De ploeg was er klaar voor evenals het groot aantal supporters.
De eerste set werd direct de leiding genomen door VCN. MVC probeerde wel bij te blijven, maar helaas. VCN speelde veel in 3-en en haalde daardoor vaak een bonuspunt. De eerste en tweede set werden daarom snel verloren.
Positief punt was dat de service van de jongens en meisjes steeds beter werd.
Hierdoor werd voordeel voor … Lees meer

CMV N5 – VCN

Vandaag speelden wij tegen het ervaren team van VCN uit capelle.

Ecrin, edris, yesim, Zülal en Lucas c waren er klaar voor. Sena zat achter het telbord en was er voor de support!

De eerste set werd direct de leiding genomen door vcn. Mvc probeerde wel bij te blijven maar helaas. Vcn speelde veel in 3 en haalde daardoor vaak een bonuspunt. De eerste en tweede set werden daarom snel verloren. Maar onze jongens en meiden gingen wel steeds beter serveren.

Dat gaf ons veel voordeel want… Lees meer

1 2 3 67