MVC D1 – Spivo D2

Op zaterdag 6 oktober stond de wedstrijd tussen het Maassluise Dames 1 en Spivo Dames 2 uit Spijkenisse op het programma.

Spivo heeft vorig seizoen in een andere poule gespeeld dan de Maassluise dames, maar was nu weer terug in de A klasse.
Onze geroutineerde dames moesten het dit seizoen opnemen tegen een jong en energiek team van Spivo.

MVC begon de wedstrijd wat twijfelachtig en liet Spivo het spel bepalen. Verdedigend was MVC sterk en bleef daardoor qua punten goed bij. Maar het initiatief lag duidelijk bij Spivo. Halverwege de set leek MVC grip te krijgen op de speelwijze van het jonge Spivo. De set werd verloren met 22-25, maar de toon was gezet.
De tweede set werd Spivo dan ook weg gespeeld. MVC nam het initiatief en was kort maar krachtig in deze set en won deze met 25-15. In de derde set leek de wedstrijd gespeeld. MVC nam het initiatief. Spivo sloeg de bal een aantal keer mooi binnen de lijnen. Maar had geen antwoord op de diepe services die de speelsters van MVC over het net speelden. Met 25-17 ging ook deze setwinst naar de Maassluise dames.
Het jonge Spivo team bleek in de vierde set toch ook nog veerbaar. De energie leek bij MVC op te raken, waar juist het jonge Spivo van kon profiteren. Het geluk liet MVC soms ook in de steek en daarmee gaven de Maassluise dames een ruime voorsprong weg. Waar MVC de wedstrijd mooi had kunnen afsluiten met een 3-1 winst, liet het haar kansen liggen en verloor de set met 21-25.

Een beslissende vijfde set moest er aan te pas komen om de uitslag te bepalen. Bij een stand van 7-8 werd van speelhelft gewisseld en ging de set gelijk op. Daarna nam Spivo het heft in handen en keerde MVC weer terug in de verdedigende modus. 12-15 was de uitslag van deze set en daarmee werd de wedstrijd afgesloten met 2-3 verlies voor de dames van MVC.