MVC DS 1 – Move4U DS 2

Deze week stond de streekderby op het programma voor dames 1. 

Op basis van de ranglijst een gelopen race, want de Vlaardingse dames staan op de laatste plaats met nog maar 3 gewonnen sets het gehele seizoen. 

Helaas moest MVC een tegenslag incasseren in aanloop naar de wedstrijd, doordat een speelster is afgehaakt met een hardnekkige blessure.

Vaste invaller Veronique werd weer bereid gevonden ook deze week mee te doen, zodat er begonnen kon worden aan de wedstrijd met 6 dames.

Al snel werd het krachtsverschil tussen de beide ploegen duidelijk. MVC kwam snel op een comfortabele voorsprong en gaf deze, ondanks een paar slordige foutjes, niet meer weg. 25-17

De tweede set was alweer gespeeld (25-4!) voordat iedereen aan de beurt was geweest om te serveren! Vaak scoorde de service direct, maar wanneer de bal terugkwam over het net werd deze vervolgens keurig in drieën gespeeld en met een mooie aanval of prikbal vakkundig op de grond van de tegenstander neergelegd.

Concentratieverlies en 1 goede, keiharde servicebeurt van Move4U, zorgde ervoor dat de derde set aan MVC zijde wat rommelig verliep. Beide time outs waren nodig om weer te herpakken en ook deze set werd toch nog vrij eenvoudig binnengesleept, 25-17.

Ook de 4e set leek een vrij eenvoudige te worden. Al snel stond er weer een ruime voorsprong op het telbord, maar opnieuw was er even sprake van concentratieverlies. Geroutineerd werd echter ook de 4 set met 25-14 winst afgesloten.

En wat hebben we geleerd vandaag? Nou, dat er toch tegenstanders zijn die ouder zijn dan onze oudste speelster, dat wij ook het tempo kunnen opvoeren in plaats van het tempo af te remmen en dat onze servicebeurten soms ook heel moeilijk kunnen zijn! En uiteraard de nieuwe afkorting voor spelverdeelster: spellie 😉