MVC HS 1 – Volley Voorne HS 2

Episch. Na bijna 2 uur strijd was de wedstrijd pas voorbij. MVC heren 1 en Volley Voorne Heren 2 waren aan elkaar gewaagd en wilden duidelijk niet voor elkaar onder doen. Vooraf was het ook te verwachten, met de bezoekers uit Voorne op de 7de plaats en MVC op de 10de plaats, maar wel met 3 overwinningen in de vorige 4 wedstrijden.

MVC begon slordig aan de wedstrijd en halverwege de eerste set leek deze al bijna verloren. Het spel was onrustig, maar naar gelang de set vorderde haakte MVC aan en gingen de punten over en weer. Hoewel de set met 25-15 naar Voorne ging, gaf het aanhaken reden tot optimisme. En dit betaalde zich uit, want in de tweede set was het spannend van begin tot einde, waarbij MVC steeds doortastender werd en Voorne bij vlagen niet tot aanvallen kon komen. Met 25-23 trok MVC de set naar zich toe.

Het vertrouwen in eigen kunnen groeide en in de derde set werd duidelijk dat MVC wel eens de sterkste kon gaan worden. Puntje voor puntje werd een voorsprong opgebouwd en met leeuwenharten werd er gestreden om de voorsprong uit te bouwen. MVC won met 25-20 terecht de set. In set 4 kwam de klad erin bij MVC, terwijl Voorne er weer in ging geloven. Bij een voorsprong van 11 punten leek Voorne de set al binnen te hebben, maar MVC rechtte de ruggen en voerde de servicedruk op. Na enkele lange servicebeurten was het gat bijna dicht, maar Voorne perste er alsnog een vijfde set uit met een 25-21 score.

Ondanks het set verlies, was de moraal aan MVC-kant groot om deze vijfde set over de streep te gaan trekken. Momentum ging over en weer, MVC leidde halverwege met 8-4, Voorne kwam terug tot 8-8, MVC kwam weer voor, Voorne boog het om naar 14-12. Op setpunten tegen stond het MVC blok ineens als een huis en volgde een over en weer van setpunten aan beide kanten. Leunend op de wilskracht om alle ballen van de vloer te houden doorbrak MVC de spanning: 19-17 en 3-2 winst!

Een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft (er moet nog 1 wedstrijd ingehaald worden in februari), die begon met tegenvallende resultaten, maar met 4 overwinningen in de laatste 5 wedstrijden en daar tussenin een nipte nederlaag tegen de koploper is de progressie duidelijk zichtbaar.