Zaalrooster

Dit is altijd het minst prettige van een club, er moeten taken verdeeld worden die niemand graag doet. Vorig jaar ben ik begonnen om een team in te delen bij een wedstrijd. De spelers uit een team kunnen zelf beslissen wie er gaat fluiten, maar let op: bij het fluiten van dames 1 en heren 1 moet je minimaal een code 5 licentie hebben. Voor het fluiten van de overige teams is minimaal een code 6 licentie nodig. Deze kan je behalen voor de spelregeltoets online te doen. Aan het begin van het seizoen krijgt elk team een lijstje welke code elk teamlid heeft. Zorg ervoor dat je 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig bent.
Nog een ding wil ik kwijt: willen jullie alsjeblieft alle relatienummers noteren! In het scheidsrechter vakje, maar ook bij de coach.

 

Taken van de zaalwacht:

Zaalwacht 1ste dienst: 14.30 uur aanwezig
Meteen: tafel + stoelen neerzetten, vlag ophangen, meehelpen netten opzetten velden, 20 min voor begin wedstrijd: scheidsrechters aanwezig? zo nee: vervangers zoeken / bellen, zorgen dat alle wedstrijden stipt op tijd beginnen (anders scheidsrechter aanspreken).
Eind van de wedstrijd: wedstrijdformulier aannemen en even controleren of alles is genoteerd (wedstrijdcode, relatienummers (ook van coach), tijden, scheidsrechter (ook code), eindstand, handtekeningen aanvoerders. Niet het geval dan terug roepen aanvoerders / scheidsrechter).
Vanaf 16.15 uur voor tweede ronde alles in gang brengen: tegenstanders verwelkomen en veld wijzen. Helpen met velden op juiste hoogte hangen. Scheidsrechters erop wijzen dat ze moeten fluiten. Let er ook op dat als een wedstrijd erg uitloopt, er misschien op een ander veld gespeeld moet worden en dat je een andere scheidsrechter voor de eerste set moet zoeken!Werk overdragen aan 2de dienst.

Zaalwacht 2de dienst: – 16.30 uur aanwezig
Alle wedstrijden begonnen? Anders scheidsrechter aanspreken.Eind van de wedstrijd: wedstrijdformulier aannemen en even controleren of alles is genoteerd (wedstrijdcode, relatienummers (ook van coach), tijden, scheidsrechter (ook code), eindstand, handtekeningen aanvoerders. Niet het geval dan terug roepen aanvoerders / scheidsrechter).De zaal is gehuurd tot 18.45 uur. Als je aan ziet komen dat een wedstrijd te lang gaat duren: overleggen met zaalbeheerder. Geen huurder na MVC, dan vragen of we het mogen uitspelen. Wel een huurder na MVC, dan kijken wat je kunt bereiken. Een half setje mag vaak nog wel, een hele set: wedstrijd staken.Alles opruimen, alle ballen in de kast, vlag er in en kast op slot. Wedstrijdformulieren naar Cynthia.

Nog geen zaalrooster

Er zijn voor dit seizoen nog geen zaalroosters beschikbaar